Vad är kvittokortet?

Digital kvittohantering - Kvittokortet handlar om utvecklingen av ett digitalt kvittosystem som gör det möjligt att hålla koll och söka efter sina kvitton och garantier.

Detta är idag nödvändigt då dagens kvittohantering kräver stora resurser, skadar miljön, skräpar ner och är dåligt för hälsan.


Digitala kvitton

I dag strävar vi efter ett papperslöst samhälle. Detta är nödvändigt då dagens kvittohantering kräver stora resurser, skadar miljön och är dåligt för hälsan.

För att komma fram till en lösning för ett digitalt kvittosystem har vi läst på om hur dagens kvittosystem fungerar, vilka metoder som används idag och hur de kan förbättras.
Lösningen är helt enkelt digitala kvitton.

Kvittokortet handlar om utvecklingen av ett digitalt kvittosystem för att underlätta dagens kvittohantering.

Systemet som vi utvecklar bygger på ett kort som registrerar varje köp som en verifikation(ett digitalt kvitto). Ett personligt kort kommer vara kopplat till tjänsten e-legitimation, det leder till att uppvisa id samt en underskrift inte längre är nödvändigt vid varje köptillfälle för kunden.

Systemet fungerar så att alla köp verifikationer överförs elektroniskt och lagras på en internetbaserad databas i form av digitala kvitton. Där ska all nödvändig data som köpinformation, garantier och återköpsbevis finnas.

Digitala kvitton

Det finns många fördelar med att digitalisera kvitton. Ett digitalt kvitto är inte bara säkrat för att komma bort eller att texten tappar färg, genom att kvittot blir digitalt så tillkommer möjligheten att söka efter kvitton vilket underlättar din vardag då du inte längre behöver hålla koll på dem själv.

Miljö

Varför är dagens kvittohantering så dåligt för miljön? Jo, det finns faktiskt ganska många faktorer som bidrar. För det första används väldigt mycket papper för att skriva ut alla kvitton. Som allt papper bidrar även kvittona till mycket nedskräpning. Var man än kollar utanför stora butiker ligger det kvitton i varje hörn.

Med vårt digitala kvittohanteringssystem slipper du allt detta!

Säkerhet

Du behöver aldrig oroa dig för säkerhetsbrister och system-krascher när du använder dig av Kvittokortet. Vi kommer använda oss av krypterar inloggning vilket ger en stor säkerhet för våra kunder. Om vårt system skulle utsättas för en krasch eller liknande behöver du som kund inte oroa dig heller, då vi har kraftfulla backupservrar.

Spara tid

Som kund kommer du spara väldigt mycket tid då du aldrig mer kommer behöva leta eller oroa dig för borttappade kvitton och garantibevis. Hos kvittokortet samlas allt på ett ställe!

Håll koll

Eftersom att dina kvitton kommer vara samlade på en plats kommer du ha mycket mer koll på dem. Vi kommer även erbjuda en tjänst som ger dig en perfekt översyn på din ekonomi. När du väl har börjat använda kvittokortet kommer du aldrig mer behöva ett fysiskt kvitto!

  • Följ oss

       

  • Kvittokortets Twitter